Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2008

SIEMENS

SIEMENS
SIEMENS
SIEMENS
SIEMENS



μέχρι και τον περιπτερά της γειτονιάς λάδωσαν...


Δικαιοσύνη-Ισονομία-Ελευθερία

Ελλάδα του 2008. Κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ο.Η.Ε. και του ΝΑΤΟ. Μια χώρα όπου «όλα έρχονται στο φως», όπου όσοι παρανομούν τιμωρούνται» και όπου «η αξιοκρατία και η ισονομία χαρακτηρίζουν όλους τους θεσμούς του δημοσίου και ιδιωτικού βίου».Αυτά υποστηρίζουν με θέρμη οι πολιτικοί και τα δημόσια πρόσωπα εν γένει του τόπου. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική από αυτή που προσπαθούν να περάσουν οι έχοντες συμφέροντα και εξουσία.

Η Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες είναι μια χώρα των σκανδάλων, της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας και της ατιμωρησίας. Είναι η χώρα της
οικογενειοκρατίας, είναι η χώρα όπου το μαύρο χρήμα και τα παντός είδους «φακελάκια» ζουν και βασιλεύουν (γιατροί, εφοριακοί, πολεοδομία, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολλοί πολλοί ακόμη).

Αλήθεια, τιμωρήθηκε ποτέ κανείς για όλα αυτά? Όχι. Φυλακίστηκε κανείς για το σκάνδαλο των δισεκατομμυρίων του χρηματιστηρίου? Όχι. Φυλακίστηκε κανείς για το σκάνδαλο των ομολόγων των εκατομμυρίων ευρώ ή για τις υποκλοπές εις βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας? Όχι.

Ή μήπως υπάρχει έστω και ένας σήμερα που πιστεύει ότι θα αποδοθεί άπλετο φως στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ σκάνδαλο Ζαχόπουλου, στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και του Μαξίμου? ΟΧΙ!! Βρέθηκε έστω και ένας υπεύθυνος για τις φωτιές και τα εξήντα θύματα του καλοκαιριού? ΟΧΙ!!!

Η βρωμιά του παρελθόντος και του παρόντος κάνει αισθητή την παρουσία της, ο βόθρος με τις λαμογιές έχει σπάσει και το περιεχόμενό του κατακλύζει την κοινωνία, το σύστημα σε όλες τις πτυχές του( οικονομία, κοινωνία, πολιτική) καταρρέει και η χώρα παρακμάζει συνεχώς.

Θα μου πείτε το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.Δυστυχώς, όμως, δεν βρωμάει μόνο το κεφάλι αλλά η βρωμιά έχει περάσει σε όλο το ψάρι, ακόμα και στην ουρά. Η διαπλοκή δεν υπάρχει μόνο στην ηγεσία της χώρας (πολιτική, δικαστική, θρησκευτική) αλλά έχει περάσει και έχει δικτυωθεί σε όλο το σώμα της κοινωνίας.

Δεν υπάρχει άτομο που να μην αναγκαστεί να λαδώσει για να εξυπηρετηθεί, δεν υπάρχει πολιτικός- όσο ικανός και ηθικός να είναι- που να μην αναγκαστεί να υποσχεθεί γη και ύδωρ στους ψηφοφόρους για να εκλεγεί. Όλο αυτό το σκηνικό περνά και στις νέες γενιές , μεγάλο τμήμα της οποίας αντιδρά δίνοντας μια αισιόδοξη πνοή για το μέλλον. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η βία στα γήπεδα, όπου με τον ιδιαίτερο σκληρό και απάνθρωπο νόμο Ορφανού καταστρέφονται ζωές νέων ανθρώπων είτε επειδή άναψαν έναν πυρσό για να δημιουργηθεί μια όμορφη ατμόσφαιρα είτε επειδή πέταξαν πυροτεχνήματα. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε εγκληματίες που κρύβονται κάτω από ομάδες οι οποίοι μαχαιρώνουν και σκοτώνουν ανθρώπους.

Αυτή είναι η αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα? Είναι η καταστροφή της ζωής νέων ανθρώπων και ο στιγματισμός τους στην κοινωνία? Είναι η τιμωρία τους ή ο σωφρονισμός τους? Πως θα υπάρξει σωφρονισμός αυτών των ανθρώπων, όμως, όταν μέσα στις φυλακές θέλοντας και μη θα έρθουν σε επαφή με επικίνδυνους δρόμους( ναρκωτικά, όπλα, δολοφόνοι κ.τ.λ.)? Η βία στα γήπεδα δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως ένα ξεχωριστό από την κοινωνία φαινόμενο. Η βία εμφανίζεται παντού στην κοινωνία σε διάφορες μορφές( ενδοοικογενειακή, στα σχολεία, στα γήπεδα, στους δρόμους κ.α.). Η κοινωνία μας έχει περάσει ανοιχτά στην βία.

Δεν υπάρχει πλέον σεβασμός για την ανθρώπινη ύπαρξη, για την ανθρώπινη ζωή, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η συνεχής έκθεσή μας σε τέτοια νοσηρά φαινόμενα όπως είναι η βία και η διαφθορά έχουν ως αποτέλεσμα να τα συνηθίζουμε και να αντιλαμβανόμαστε ως φυσιολογικά.

Η βία δεν δημιουργείται είτε επειδή αδικήθηκε ο Π.Α.Ο.Κ. ή κάποια άλλη ομάδα ούτε επειδή οπαδοί κάποιας ομάδας προσβάλλουν οπαδούς αντίπαλης ομάδας με εκφράσεις τύπου Τούρκοι, Βούλγαροι, σκουλήκια, γριές κ.τ.λ. Συμβάλλουν ως ένα βαθμό αλλά δεν είναι οι γενεσιουργές αιτίες.

Η πρωταρχική αιτία είναι η δομή και η οργάνωση της κοινωνίας, η οποία οδηγεί τους ανθρώπους σε ακραίες και αποκλίνουσες συμπεριφορές από αυτές που αποδέχεται η κοινωνία.

Η
φτώχεια, η αδικία, οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, η ανεργία και τα Μ.Μ.Ε. που προβάλλουν συνεχώς σκηνές βίας για να κερδίσουν λίγες μονάδες τηλεθέασης συμβάλλουν στην αναπαραγωγή της βίας.

Η μήπως υπάρχει κανείς σήμερα που να μιλάει για αρχές και αξίες? Το μόνο που προβάλλεται είναι το χρήμα, η εξουσία, οι εγκληματικές πράξεις και άλλα τέτοια φαινόμενα ή «αξίες».

Η κοινωνία-και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε διεθνές επίπεδο- σήμερα είναι μια κοινωνία της διαφθοράς και της βίας.

Το σύστημα καταρρέει και είναι απαραίτητη μια μεγάλη και καινοτόμα επανάσταση που θα δώσει νέα πνοή , νέες ιδέες και πάνω από όλα ελπίδα στους ανθρώπους.

Μια επανάσταση με βασικό σύνθημα:
Δικαιοσύνη-Ισονομία-Ελευθερία!!

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ (ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ).....

ένα από τα διδάγματα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ , είναι η ταπεινοφροσύνη , οι χαμηλοί τόνοι, η αυταπάρνηση, η αυτοθυσία, όχι η αυτοπροβολή και η αλαζονεία ….


Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ , ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ (Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ) ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ….


ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΠΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ….ΠΟΛΛΟΙ…ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ…ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗ…ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ, ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ....

Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2008

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ


ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ,

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΜΕ

ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ...



ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ΣΑΠΙΛΑ, ΜΙΖΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ.

ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ….

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ


ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ……

ΣΕ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ «ΧΑΖΟΥΣ»

ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ….Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ…..

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΘΝΗΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ , «ΚΟΙΜΗΣΗ» ?????

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ….

ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ....ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS


ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο SOKRATES ΘΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΥΧΝΑ ΠΛΕΥΡΟ
ΣΤΟΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΤΟΥ ΥΠΝΟ....



ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS: Τι προκύπτει από τη δικογραφία της γερμανικής δικαιοσύνης

Δείχνουν Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - υπουργούς για μαύρο χρήμα


Απολογίες-σοκ τεσσάρων ανώτατων στελεχών της Siemens, με εμπλοκή στα «μαύρα ταμεία» των δωροδοκιών, δείχνουν τους ενόχους και στην Ελλάδα.

Από τη δικογραφία του πολύκροτου σκανδάλου της Siemens (Εισαγγελία Μονάχου, Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος Βαυαρίας και Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βέρνης), από μαρτυρίες και απολογίες, αλλά κυρίως από την άρση του τραπεζικού απορρήτου για ύποπτους λογαριασμούς και μαύρες εταιρείες, προκύπτουν στοιχεία για:

1 Πολιτικό χρήμα που διοχετεύτηκε στα κομματικά ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Χορηγός και στους δύο η Siemens.

2 Δωροδοκίες Ελλήνων υπουργών (Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού) με τη διαμεσολάβηση αχυρανθρώπων, αλλά και για μπαξίσια σε κρατικούς παράγοντες. Λάδωμα για το C4I και για άλλα εξοπλιστικά συμβόλαια.

3 Μίζες σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ και των θυγατρικών του στο εξωτερικό. Πίσω απ' αυτές φαίνεται ότι βρίσκονται οι «αμαρτωλές» προγραμματικές συμφωνίες με απ' ευθείας αναθέσεις, που φτάνουν και δεσμεύουν τις κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα.

Μηχανισμός εταιρειών για λάδωμα

Στο παγκόσμιο σκάνδαλο της Siemens, που για την εξασφάλιση συμβολαίων από 160 χώρες είχε στήσει έναν συγκεκριμένο από την ηγεσία της μηχανισμό εταιρειών «ειδικής αποστολής», διαχειριστών μαύρου χρήματος, εικονικών συμβάσεων και χρηματαποστολών για παραδόσεις μιζών τοις μετρητοίς, η Ελλάδα κατέχει περίοπτη θέση. Ανταγωνίζεται στο ύψος της μίζας τη Νιγηρία, την Κολομβία και το Κουβέιτ, όπως μαρτυρούν οι μεγαλοταμίες της Siemens, που επί χρόνια έστελναν μαύρο χρήμα σε Ελληνες, εκτελώντας την κορυφαία εταιρική εντολή, η οποία περιέχεται σε δέκα γράμματα: «Make profit».

Η «Ε» σήμερα, μέσα από ντοκουμέντα (καταθέσεις, απολογίες, εμβάσματα, τιμολόγια και δικαστικά έγγραφα) καταγράφει πώς, σε ποιους και για ποια έργα στην Ελλάδα καταγράφεται ότι δόθηκαν μίζες από τη Siemens σε κόμματα και κρατικούς αξιωματούχους ή σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Ποιοι κανόνιζαν τις μίζες, ποιοι διαμεσολαβούσαν και πώς ξεπλενόταν το μαύρο χρήμα που έρεε από την Ελβετία, την Αυστρία, το Ντουμπάι κ.ά., προς ενδιάμεσες εταιρείες, προς πορτμπαγκάζ ή τραπεζικές θυρίδες.

Από τα επίμαχα στοιχεία της φάμπρικας των μιζών της Siemens που κατασχέθηκαν από τις ελβετικές και γερμανικές Αρχές, αλλά και από αυτά που παραδόθηκαν σε ντοσιέ, οικειοθελώς από στελέχη της εταιρείας που «συνεργάστηκαν», με αντάλαγμα μια απαλότερη ποινή, η Ελλάδα... διαπρέπει. Εμφανίζεται στα «μαύρα βιβλία» με εγγραφές από το 1998, που αντιστοιχούν σε άνομες πληρωμές δεκάδων εκατ. ευρώ, για έργα που η Siemens είχε εξασφαλίσει και λίγο προγενέστερα. Αυτές σταματούν το 2006, μετά τα αποκαλυπτήρια των «μαύρων ταμείων».

Το αποδεικτικό υλικό για το party μιζών της Siemens in Greece αρχίζει από το 1998 και φυσικά από τον ΟΤΕ, κάτι που σημαίνει ότι οι βαλίτσες, οι εικονικές συμβάσεις και οι θυρίδες στην Ελβετία καλύπτουν και την περίοδο προ του 2001 και την παλιά μέθοδο λαδωμάτων. Από το 2001 άλλαξαν οι «ταμίες», οι «θεματοφύλακες», τα δρομολόγια της μίζας, γιατί το σύστημα... έμπαζε.

Ειδικότερα, στα ντοσιέ με αιτιολογήσεις των μυστικών πληρωμών:

* Περίοπτη θέση κατέχει η αμαρτωλή σύμβαση 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ. Πρόκειται για την προγραμματική συμφωνία, με την οποία ο ΟΤΕ (η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δ.Σ. στις 10-12-1997) δεσμεύθηκε τεχνολογικά με τη Siemens για μια ακόμη πενταετία (1998-2002). Τότε είχε ανακοινωθεί ότι το ύψος της ανάθεσης ήταν 158 δισ. δρχ. για την Siemens και 222,7 δισ. ευρώ για την Intracom.

Τελικά μόνο η σύμβαση αυτή (απευθείας ανάθεση) έφτασε τα 885 εκατ. ευρώ για τη Siemens. Αβγάτιζε μέχρι και το 2004, με παρένθετες νέες αναθέσεις, τις οποίες προωθούσαν κυβερνήσεις, διοικήσεις του ΟΤΕ και στελέχη του, όπως καταγγέλλεται, με το αζημίωτο.

Η αντίστοιχη σύμβαση της Intracom ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ. Τα αποκαλυφθέντα πλέον παραστατικά δείχνουν ότι η Siemens πλήρωσε πολλά και πολλούς, βάσει των παραστατικών, που αποτελούν μέρος της δικογραφίας και φέρουν την ένδειξη «Ελλάδα-Σύμβαση 8002».

Τα έγγραφα αυτά φανερώνουν πληρωμές από τα μαύρα ταμεία της Siemens τα έτη 1998 και 1999, βρίσκονται στα ντοσιέ με αριθμούς 10300-3-40-37 έως 10300-3-53-9 με πληθώρα «πληρωμών» (φύλλα 308-402 και 278-307). Στις αρχές απομένει η ευθύνη της ταυτοποίησης των δικαιούχων, σε όσες περιπτώσεις δεν δόθηκαν μετρητά και όπου δεν εμφανίζονται ως δικαιούχοι παρένθετα πρόσωπα.

* Η επεισοδιακή εγκατάσταση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, του C4I, δεν άφησε μόνο υποψίες γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αφησε και αποδείξεις, ότι γι' αυτό το έργο δόθηκαν μίζες τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ από τη Siemens σε κρατικούς αξιωματούχους.

Η Siemens ήταν βασικός υποπρομηθευτής και υποκατασκευαστής του έργου, που, όπως φαίνεται, έκανε και το «παιχνίδι» για λογαριασμό της αναδόχου κοινοπραξίας, επικεφαλής της οποίας ήταν η αμερικανική SAIC. Το συνολικό κόστος της σύμβασης που ανετέθη από το υπουργείο Αμυνας έφτασε τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ η Siemens πέραν της άμεσης συμμετοχής της εμφανίζεται να έχει διαχειριστεί περίπου 160 εκατ. ευρώ, διαπραγματευόμενη και αναθέτοντας τμήματα του έργου σε τρίτους.

Από τα επίσημα στοιχεία (καταθέσεις, απολογίες, «μαύρα» παραστατικά, ανορθόδοξες διαδρομές εμβασμάτων κ.ά.) φαίνεται ότι η Siemens «πότισε» ψηλά για να πάρει το έργο (το 2002). Ομως, και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (τέλος του 2004 και εντεύθεν) έδινε μπαξίσια προκειμένου τα αρμόδια υπουργεία (Αμυνας και Δημόσιας Τάξης) να παραλάβουν το σύστημα και να την εξοφλήσουν!

Πάντως, το C4I φαίνεται ότι χρησιμοποιείται με την κωδική ονομασία Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας - 2004 και ως «μπουζουργιέρα» για την εξασφάλιση, από τη μητρική, και άλλων μιζών που κατευθύνθηκαν σε στελέχη των υπουργείων Αμηνας και Δημόσιας Τάξης μέσω της Siemens Ελλάς, για άλλα συμβόλαια ή και για lobbing.

* Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και παραστατικά «χορηγιών» της Siemens προς στελέχη του ΟΤΕ, που «μερίμνησαν» για την εξαγωγή των αμαρτωλών προγραμματικών συμφωνιών και των διά βίου προμηθευτών του Οργανισμού στις χώρες, όπου αυτός επένδυε.

Υπάρχουν μαύρες εκταμιεύσεις για συμβάσεις της Globul (εταιρεία κινητής του ΟΤΕ στη Βουλγαρία), της Armentel (ο ΟΤΕ ήλεγχε το 90% της αρμενικής εταιρείας μέχρι τις αρχές του 2007) και της Romtelecom (ο ΟΤΕ κατέχει από το 1998 το 54,01% στη Ρουμανία).

Αυτά είναι προς στιγμήν ορατά, καταγεγραμμένα στην επίσημη δικογραφία και στα χέρια της «Ε».

πηγή : enet.gr

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2008

τον νού σου....





Όταν τα πράγματα πάνε καλά...Κάτι θα πάει στραβά.

Συνακόλουθα:
1. Όταν τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα , θα
γίνουν.

2. Κάθε φορά που τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα,
κάπου έχεις κάνει λάθος.



ξεκίνησε


το να ζείς πραγματικά...είναι τέχνη....
η τέχνη της ζωής....ξεκίνησε και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι...


βιοτεχνία blog

Σάββατο, Ιανουαρίου 26, 2008

ο νόμος του μέρφυ...




Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά ,
θα πάει....







Συνακόλουθα:

1. Αν από διάφορα πράγματα , ένα έχει την πιθανότητα να πάει
στραβά , θα είναι αυτό που θα προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά.

2.
Αν ξέρεις ότι υπάρχουν μόνο 4 δυνατοί τρόποι για να πάει κάτι
στραβά και φροντίσεις να τους προλάβεις, τότε αμέσως θα
εμφανιστεί και ένας πέμπτος.

3.
Αν αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους , πάντα έχουν την τάση
να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

4.
Κάθε λύση , γεννάει ένα καινούριο πρόβλημα.
5.
Είναι αδύνατον να προφυλάξεις κάτι από τη βλακεία , διότι
οι βλάκες είναι ικανότατο
ι.


Συμπεράσματα : Χαμογελάστε...
Ούτως η άλλως το αύριο θα είναι χειρότερο.



Αν αισθάνεσαι καλά , μην ανησυχείς...Θα περάσει.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2008

ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΑΣ ΗΘΕΛΑΝ "ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ"


ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΑΣ ΗΘΕΛΑΝ "ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ"

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ "ΘΥΜΜΑΤΑ"



Έρευνα ΓΣΕΕ: Η μόρφωση καταπολέμα τη φτώχεια


Ιδιαίτερα σημαντικός για τη μείωση της μάστιγας της φτώχειας στην Ελλάδα, είναι ο ρόλος της εκπαίδευσης όπως φαίνεται από έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ σε 6.500 νοικοκυριά όλης της χώρας.

Όσο για τη «δωρεάν παιδεία» που ορίζεται στο άρθρο 16 του Ελληνικού Σύνταγμα, αυτή μάλλον μένει μόνο στη… θεωρία καθώς το ετήσιο κόστος της παιδείας στη χώρα μας φτάνει τα 4,3 δις ευρώ, δηλαδή σχεδόν 1.000 ευρώ στην πλάτη της μέσης Ελληνική οικογένειας.


Ο αναλφαβητισμός οδηγεί στη φτώχια

Μεγάλη είναι η εξάρτηση της φτώχειας και από τις ακαδημαϊκές σπουδές, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η πιθανότητα εμπίπτει κάποιος στην κοινωνική ομάδα των φτωχών, μειώνεται δραματικά όσο αυξάνεται η μορφωση του. Αναλυτικα η πιθανότητα βρεθεί κάποιος κάτω από τα όρια της φτώχειας είναι:

• 54% όταν δεν έχει πάει καν σχολείο
• 50% όταν έχει τελειώσει κάποιες τάξεις του δημοτικού
• 30% όταν έχει τελειώσει το δημοτικό
• 18% όταν έχει τελειώσει το γυμνάσιο
• 9% όταν έχει τελειώσει το λύκειο η κάποια τεχνική σχολή
• 5% όταν είναι απόφοιτος ΤΕΙ
• 4% όταν είναι απόφοιτος ΑΕΙ
• 1% όταν έχει μεταπτυχιακό τίτλο
• Μηδενική όταν έχει διδακτορικό τίτλο

Υπενθυμίζεται ότι το όριο της φτώχειας το όποιο αγγίζει το 21% στη χώρα μας -ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη- υπολογίζεται με βάση το 60% το μέσου ετησίου κατά κεφαλήν εισοδήματος, και αναφέρεται σε μεικτά εισοδήματα ( μαζί με τις κρατήσεις) κάτω των 700 περίπου ευρώ το μήνα.


Η «δωρεάν» παιδεία που βλάπτει… σοβαρά την τσέπη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία για το πόσο επιβαρύνεται ο οικογενειακός προγραμματισμός από τα έξοδα για μόρφωση των παιδειών η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα χρόνια νοσηρό κλίμα.

Έτσι περίπου 4,3 δις ευρώ χάνονται κάθε χρόνο για ανάγκες της κατά τα άλλα… δωρεάν παιδείας, πόσο που αντιστοιχεί στο 5% το μέσου οικογενειακού εισοδήματος. Πιο δαπανηρή όλων οι πανεπιστημιακή εκπαίδευση η οποία μας κοστίζει 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ ακολουθεί η δευτεροβάθμια εκπαίδευση με 1,3 δισ. ευρώ και η πρωτοβάθμια με 700 εκατ. ευρώ


Οι μητέρες εφαλτήριο για περισσότερη μόρφωση

Παράλληλα η έρευνα αποδεικνύει ότι σημαντικότερο ρόλο στη θέληση των νέων για μόρφωση παίζει το μορφωτικό επίπεδο της μητέρας, το οποίο τελικά ξεπερνά το 81% των νέων έναντι του 75% που καταφέρνει να υπερβεί τη μόρφωση του πατέρα.

πηγή e-liberta.gr

Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2008

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2008

Το Σινεάκ "Η Ανάπηρη Ελλάς" παρουσιάζει το επιτυχημένο δίδυμο "Χοντρός-Λιγνός" στην υπερπαραγωγή "Για μια μαύρη σακούλα ευρωδολάρια"

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΑ....




Το δίδυμο των επιτυχιών "Χοντρός και Λιγνός", τολμά και σε κόντρα ρόλο δίνει ρέστα στη μεγαλύτερη επιτυχία της 10ετίας.
Διαπλοκή, διαφθορά, dvd, "δώστε τζόντα στο λαό", απόπειρες αυτοκτονίας, μίζες, σκάνδαλα, ειδικοί λογαριασμοί, κοινοτικά πλαίσια στήριξης, κυβερνήσεις, εργολάβοι, μεγαλοεκδότες, εκβιασμοί, συναλλαγές, εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μεγαλοδημοσιογράφοι, τηλεοπτικά παράθυρα, παράνοια, πλύση εγκεφάλου, υποκλοπές, πρεσβείες, μυστικές υπηρεσίες, φανερές υπηρεσίες, αίμα, 17 Νοέμβρη, εμπρησμοί δασών, μικρά ψάρια, μεσαία ψάρια, μεγάλα ψάρια, ακόμα μεγαλύτερα ψάρια. Και κωμωδία, και δράμα, και ταινία δράσης, και τζόντα, και επιστημονικής φαντασίας.

Άλλη μια υπερπαραγωγή της Νταβατζήδες Παντός Είδους Α.Ε.
Ένα πρωί, ο Χοντρός ξύπνησε, πλύθηκε, ντύθηκε, έφαγε το πρωινό του (γαλέτα, τσάι και ελιές) και ξεκίνησε να πάει στη δουλειά του –δούλευε λαμαρινάς σε ένα καρνάγιο στο Πέραμα. Στην είσοδο της φτωχικής μεζονέτας του στο Ψυχικό, ένα κλουβί το οποίο μετά βίας ξεπερνούσε τα τριακόσια τετραγωνικά, τον περίμενε μια έκπληξη. Στον κάδο με τα σκουπίδια, απέναντι από την πόρτα της εισόδου, τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών είχε γυρίσει ανάποδα και κάτι που έμοιαζε με δεσμίδα χαρτονομισμάτων, είχε πέσει το πεζοδρόμιο. Ο Χοντρός κοντοστάθηκε. Οι πλούσιοι στις καλές γειτονιές, συνηθίζεται να πετάνε στα σκουπίδια όσα λεφτά τους περισσεύουν και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν (εκτός κι αν έχει κάποιον τηλεμαραθώνιο αγάπης στα κοντά), πολλά κακομαθημένα πλουσιόπαιδα στήνουνε και φάρσες με πλαστά ευρώ και γελάνε με τους αφελείς που την πατάνε. Τις προάλλες είχε βρει στην είσοδο του Θείου -στο Κεφαλάρι, πεταμένα 20,000 ευρωδολάρια, σε χαρτονομίσματα των διακοσίων. Ελεημοσύνη. Ούτε για να αλλάξεις τις ζάντες στη Μερσεντές δεν φτάνουνε.
Αυτή τη φορά όμως, ένιωσε μια ακαταμάχητη έλξη. Πλησίασε, άνοιξε τη σακούλα. Το ένστικτο του λειτουργού της δημοσιογραφίας, δικαιώθηκε. Μέσα στη σακούλα έχει 5.5 εκατομμύρια, ζεστά ευρωδολάρια. Ε ναι, αυτό είναι ένα ποσόν. Το μυαλό του έφερε γρήγορα στροφές. Με τα 5.5 μπορούσαν να φέρουν το όνειρο πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Ο Χοντρός δούλευε στο καρνάγιο, μαζί με τον κολλητό του, τον Λιγνό. Ο Λιγνός έμενε σε ένα φτωχόσπιτο πεντακοσίων τετραγωνικών στην Εκάλη. Μαζί με τον Χοντρό σπάζανε κάθε μεσημέρι το κρεμμύδι στο γόνατο και ονειρευόταν τη μέρα που θα αποκτούσαν το δικό τους καρνάγιο και δεν θα τη βγάζανε μόνο με τις εργολαβίες. Ο Χοντρός έπρεπε να πάρει αμέσως τον Λιγνό στο τηλέφωνο. Θα τον ξυπνούσε, γιατί ο Λιγνός δούλευε πολλά βράδια και νυχτοφύλακας σε ένα εργοστάσιο, αλλά άξιζε τον κόπο. Στη γωνία είχε καρτοτηλέφωνο. Ευτυχώς δεν το είχε ξηλώσει ο ΟΤΕΣ, μετά από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Ψυχικού, το καρτοτηλέφωνο είναι κατεξοχήν για τους φτωχούς και τις Φιλιπινέζες –δεν έχει θέση στη γειτονία της αριστοκρατίας. Έβαλε την κάρτα στη σχισμή... γαμώτο... δεν είχε μονάδες. Δεν πειράζει, θα τον έπαιρνε αργότερα. Έβαλε μπρος τη Μερσεντές και ξεκίνησε να καταθέσει τα 5.5 στην Τράπεζα. Σε Γαλλική Τράπεζα. Για να τον θυμίζει τη Γαλλική Επανάσταση, τον Μάη του ’68, τον Φρανσουά Μιτεράν. Αν μη τι άλλο, το pedigree είναι pedigree. Επανάσταση, σοσιαλισμός, προοδευτικότης. Το αίμα νερό δεν γίνεται, εκτός κι αν είναι EvianΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

NEO BLOG


σύντομα κοντά μας

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2008

....νοημάτων ζωής....συνέχεια....




Ο Νόμος για την αντιμετώπιση της Γραφειοκρατίας :
Όταν οι λύσεις που δίνει το υπουργείο δεν ταιριάζουν στο πρόβλημά σου ,
τροποποιείς το πρόβλημα ,
όχι τις λύσεις....




τα λόγια είναι λόγια....


TO ΖΩΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ
ΩΣΤΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ



ΝΤΕΣΜΟΝΤ ΜΟΡΙΣ

Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2008

+ -




Το άθροισμα
της ομορφιάς και της εξυπνάδας
είναι πάντα σταθερό.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

"Dance For Me"




david schluss

Not For The Children

Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2008

ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΕΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΕΙ" ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ....




ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ"....


Εθισμένοι στο Διαδίκτυο οι έφηβοι στην Ελλάδα

Σε ποσοστό περίπου 20% οι έφηβοι στην Ελλάδα καταχρώνται το Διαδίκτυο, ενώ το 1% παρουσιάζει ήδη τα πρώτα σημάδια εθισμού. Το ιδιόμορφο και συνάμα αξιοσημείωτο αυτό σήμα κινδύνου για την υπερβολική χρήση του κυβερνοχώρου εξέπεμψαν καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, που πραγματοποίησαν σχετική έρευνα σε σχολεία της Αττικής.

Ειδικότερα, ενημερώνοντας την επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, που ασχολήθηκε με το θέμα «νοσηλεία νέων με εξάρτηση από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές», οι καθηγητές παρουσίασαν έρευνα, βάσει της οποίας προέκυψαν τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν εμφανώς τον κίνδυνο που διατρέχουν οι νέοι σέρφερ.

Παρόμοια είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την χρήση του Διαδικτύου από εφήβους ηλικίας 15 ετών: το 8% κάνει χρήση του Διαδικτύου πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα και περίπου 3 στους 10 εφήβους σερφάρει σε καθημερινή βάση.

Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των επιστημόνων για το κατά πόσο υπάρχει πραγματικός «εθισμός» στο Διαδίκτυο, οι ερευνητές όρισαν ως εθισμό την χρήση του Internet για πάνω από 5 ώρες ημερησίως. «Η χρήση του Διαδικτύου περισσότερο από 10 ώρες εβδομαδιαίως θέτει σε κίνδυνο το παιδί για εθισμό, γι’ αυτό και δεν πρέπει να ασχολείται πάνω από δύο ώρες ημερησίως», αναφέρει η κα Άρτεμη Τσίτσικα, επιστημονική υπεύθυνη Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής της Μονάδας, κ. Δημήτρης Καφετζής, ο οποίος προσθέτει πως τα στοιχεία δείχνουν ακόμα ότι το 4% των παιδιών έχουν δεχθεί παρενόχληση μέσω του Διαδικτύου.

Τα αγόρια φαίνεται ότι προτιμούν τα παιχνίδια με πολύ βίαιους χαρακτήρες, ενώ τα κορίτσια ασχολούνται κυρίως με ψώνια και συζητήσεις (μέσω των «chat rooms»). Σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες, την Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Παιδιατρικής Κλινικής Παίδων έχουν επισκεφθεί, μέχρι σήμερα, 20 παιδιά με συμπτώματα εθισμού στο Διαδίκτυο, τα οποία ζουν - στο μεγαλύτερο μέρος τους - σε μονογονεϊκές οικογένειες, με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό προφίλ, ενώ όσον αφορά τους λόγους, που κάνουν έναν έφηβο να ασχολείται με πάθος με το Διαδίκτυο, οι ευθύνες πέφτουν σε μεγάλο ποσοστό στους γονείς, οι οποίοι δεν του προσφέρουν εναλλακτική πρόταση, για εκτόνωση της ενεργητικότητάς του.

H American Medical Association, αποδεχόμενη το πρόβλημα - που είναι σαφώς πιο έντονο στις ΗΠΑ - έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες, για να αναγνωριστεί επίσημα ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια ως ψυχολογική διαταραχή, με σκοπό την επαγρύπνηση του κοινού, αλλά και την εξασφάλιση ασφαλιστικής κάλυψης για όσους διαγνωσθούν με συμπτώματα εθισμού στα videogames.

Ορισμένες από τις πιο συνήθεις προειδοποιητικές ενδείξεις για τον εθισμό στο Διαδίκτυο είναι:

Ψυχολογικά συμπτώματα:
• Αίσθηση ευφορίας όση ώρα βρισκόμαστε στον υπολογιστή.
• Είμαστε ανίκανοι να σταματήσουμε την δραστηριότητα.
• Αποζητούμε όλο και περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή.
• Παραμελούμε οικογένεια και φίλους.
• Νιώθουμε κενοί, θλιμμένοι και οξύθυμοι όταν δεν βρισκόμαστε στον υπολογιστή.
• Λέμε ψέματα στην οικογένεια και τους φίλους μας για τις δραστηριότητες μας.
• Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την δουλειά και το σχολείο.

Σωματικά συμπτώματα:
• Διατροφικές διαταραχές.
• Διαταραχές του ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου.
• Μυοσκελετικές παθήσεις (π.χ. σκολίωση).
• Μειωμένη αθλητική δραστηριότητα.
• Ξηρά μάτια – μυωπία.
• Ημικρανίες.
• Παραμέληση προσωπικής υγιεινής.

Συμβουλές για τους γονείς

Εάν τα παιδιά σας περνούν πολύ ώρα στο Διαδίκτυο χρειάζεται να δημιουργήσετε μια ισορροπία μεταξύ του Διαδικτύου και άλλων δραστηριοτήτων.

• Εξετάστε εάν το παιδί σας ασχολείται υπερβολικά με το Διαδίκτυο και αναρωτηθείτε εάν το αποσπά από το σχολείο, την υγεία του και τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους.

• Εάν δείχνει ισχυρά σημάδια εξάρτησης χρειάζεστε βοήθεια από ειδικό.

• Η καταναγκαστική χρήση του Διαδικτύου μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα άλλων προβλημάτων, όπως η κατάθλιψη, ο θυμός και η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

• Εξετάστε τις δικές σας online συνήθειες. Εάν δυσκολεύεστε να ελέγξετε την χρήση του Διαδικτύου σκεφθείτε ότι είστε το πιο σπουδαίο μοντέλο ρόλου στο παιδί σας.

• Δημιουργείστε έναν κατάλογο με τους κανόνες χρήσης του Διαδικτύου από το παιδί σας. Θα πρέπει να περιλάβετε τα είδη των ιστοσελίδων, που είναι εκτός.

• Μην απαγορεύετε κάτι έτσι απλά. εξηγήστε τους λόγους που σας οδήγησαν σ’ αυτό, έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν προστριβές.

• Μιλήστε για τους online φίλους και τις δραστηριότητες του παιδιού σας όπως το ρωτάτε και για τις άλλες του δραστηριότητες.

• Μάθετε ποια δωμάτια συζητήσεων ή πίνακες μηνυμάτων επισκέπτεται το παιδί σας και σε ποιόν μιλά γι’ αυτά.

• Ζητείστε από τα παιδιά σας να μην μιλούν σε αγνώστους.

• Επιμένετε να σας ενημερώνουν εάν επιθυμούν να συναντήσουν ένα online φίλο.

• Μιλήστε τους για την πορνογραφία στο Διαδίκτυο και κατευθύνετέ τα σε ιστοσελίδες, για την υγιή σεξουαλικότητα.

• Διδάξτε το παιδί σας υπεύθυνη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο.

• Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να δημιουργούν σχέσεις με συνομήλικα παιδιά και προτρέψτε τα στις αθλητικές δραστηριότητες.

• Όταν νοικιάζετε παιχνίδια για το παιδί σας από κάποιο κατάστημα βίντεο της γειτονιάς ή ξέρετε ότι το παιδί πήρε κάποιο παιχνίδι από έναν φίλο του, καλό είναι να ενημερώνεστε για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου παιχνιδιού και για την ηλικία που προορίζεται.

πηγή : e-liberta.gr

Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2008

ΣΑΠΙΛΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....


ΣΑΠΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ....

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση με την αλλοίωση γραπτών στη Θεσσαλονίκη, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2007.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να καθίσουν δι’ απευθείας κλήσεως οι οκτώ καθηγητές και η προϊστάμενη του βαθμολογικού κέντρου που ενεπλάκησαν στην υπόθεση αλλοίωσης γραπτών του ειδικού μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι οκτώ βαθμολογητές και αναβαθμολογητές είναι αυτό της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση. Η δε προϊσταμένη του βαθμολογικού κέντρου ειδικών μαθημάτων διώκεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη. Μετά τη διενέργεια της κυρίας ανάκρισης από Πταισματοδίκη, ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγγας, παρέπεμψε σε δίκη τους εννέα εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στον ανακριτή οι οκτώ βαθμολογητές και αναβαθμολογητές, προέβησαν στην αλλοίωση των βαθμολογιών των γραπτών των Αγγλικών, εκτελώντας υπηρεσιακή εντολή της προϊσταμένης τους και προκειμένου να μην υπάρξουν καταγγελίες από υποψηφίους για την μεγάλη απόκλιση που υπήρχε στις βαθμολογίες των γραπτών. Η υπεύθυνη του βαθμολογικού κέντρου αρνήθηκε στην κατάθεσή της τα όσα της αποδίδονται.

(Πηγή:ΑΠΕ)

Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2008

ΜΗΝΥΜΑΤΑ.....


ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ
ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΑΣ


(φωτογραφία από έργο του Τ.Ράλλη)

lost bodies live @ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦIΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ BLOGS:ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ SYNC BLOGS (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "prezatv.blog"

Η αρχη ειχε γινει με το monitor,
οταν ξαφνικα ο Π.Βρυωνης,
δημιουργος του εν λογω aggregator,
δεχεται απειλες απο μια κυρια
η οποια του ζητα να αφαιρεθει το blog της απο το
monitor.

Στη συνεχεια,ακολουθει το blogme.gr,επισης aggregator,
το οποιο φιλοξενει στα link του,
ενα blog το οποιο σατηριζει τον κ.Λιακοπουλο,
με αποτελεσμα ο κ.Λιακοπουλος να κανει μηνυση
στον aggregator και οχι στο ιδιο το blog,
διοτι ηταν σε .com,πραγμα το οποιο σημαινει
οτι καλυπτεται απο την Αμερικανικη νομοθεσια,
η οποια δεν επιτρεπει να γινει αρση του απορρητου
για συκοφαντικη δυσφημιση.
Συνεπως το
blogme.gr ηταν ο ευκολος στοχος.

Επειτα,η Athens VoiceLifo και το Υupi.gr,
δεχονται αιτηση ασφαλιστικων μετρων
απο το ΙΕΚ ΑΚΜΗ,
λογω δημοσιευματων στα blogs του
ΠΡΕΖΑ TV,
τα οποια και διατηρουσα στα δικα τους sites.

Τελος,Ιανουαριος 2008,το sync blogs,
δεχεται e-mail απο μια "κυρια",
η οποια ζητα απο τους
διαχειριστες,
να αφαιρεσουν καποιο blog το οποιο φιλοξενουν,
επειδη οπως αναφερει
"
προσβάλει άτομα και παραβιάζει προσωπικά δεδομένα".
Σε περιπτωση μαλιστα που οι διαχειριστες του sync
δεν προβουν στη διαγραφη του blog,
τοτε η εν λογω "κυρια",
θα κινηθει νομικα εναντιον της ομαδας του sync.

Συνεπως για ακομη μια φορα
ο ευκολος στοχος ειναι το ".gr".

Οι Ελληνες bloggers δεν πρεπει να επιτρεψουμε
να συμβει κατι τετοιο...
Πρεπει να παρουμε συντομα μετρα,
μονοι μας,διοτι τα Blogs πλεον,εχουν κερδισει
οχι μονο το ενδιαφερον το κοσμου,
αλλα σιγα-σιγα,γινεται φανερη
και η πραγματικη δυναμη την οποια εχουν...


ΠΡΕΖΑ TV
15-1-2008

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

ΣΑΠΙΛΑ....


ΣΑΠΙΟΙ........
ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ....

ΕΙΣΤΕ ΑΘΛΙΟΙ....


Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την διαφθορά που δόθηκαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα από την εταιρεία Public Issue για λογαριασμό του Ελληνικού Γραφείου Διεθνούς Διαφάνειας κατά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής

Την πρωτιά στα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς για το 2007 κατέχουν τα νοσοκομεία, ενώ ακολουθούν οι πολεοδομίες, οι εφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών και οι δήμοι, με το συνολικό χρηματικό κόστος από τα φαινόμενα διαφθοράς τον περασμένο χρόνο να φτάνει τα 613 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 485 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στον δημόσιο τομέα και τα 228 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος όρος χρηματισμού σε περιστατικά διαφθοράς στον δημόσιο τομέα φτάνει τα 1.313 ευρώ και στον ιδιωτικό τομέα τα 1.554 ευρώ, ενώ το ποσοστό συνολικής διαφθοράς τα προηγούμενα χρόνια έφτανε το 26%. Το 2007, ωστόσο, περιορίστηκε στο 12%.

Η κύρια μορφή διαφθοράς στα δημόσια νοσοκομεία αναφέρεται σε περιστατικά εγχειρήσεων, στις πολεοδομίες σε περιστατικά έκδοσης οικοδομικών αδειών, στις εφορίες σε περιστατικά κλεισίματος και ελέγχου βιβλίων, στο υπουργείο Μεταφορών κατά τη διάρκεια εξετάσεων για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης και στους δήμους για την έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων.

Τη μερίδα του «λέοντος» σε υποθέσεις διαφθοράς κατέχουν και στον ιδιωτικό τομέα τα νοσοκομεία, ενώ ακολουθούν οι ιδιωτικές τράπεζες και οι δικηγόροι. Τα «φακελάκια» σε εγχειρήσεις αποτελούν τον κύριο λόγο διαφθοράς στα νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα, η χορήγηση δανείων από τις ιδιωτικές τράπεζες «γεννά» φαινόμενα διαφθοράς, ενώ στους δικηγόρους διαπιστώθηκε διαφθορά σε γενικές δικηγορικές υποθέσεις.

πηγή : e-liberta.gr

Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2008

PontosVISA και Ζωνιανά…






ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE
"Πόντος και Αριστερά"



γαμώ τις οφσόρ εταιρείες σας, και την κονόμα σας λαμόγια



"Λίγο καιρό πριν ασχοληθήκαμε με μια επιχειρηματική απόπειρα που εκμεταλλευόταν με κυνικό τρόπο τα σύμβολα μας και την αγάπη μας για τον Πόντο. Η αντίδραση στην pontos visa δεν ξεκίνησε από τον ποντιακό χώρο, αλλά από το μπλογκ του Αλλού Φαν Μαρξ.

Πολλοί συμμετείχαν στο διάλογο… και κάποιοι -που προέρχονταν εμφανώς από την Ομάδα Χαραλαμπίδη Φωτιάδη- ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί. Προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν μια ειδυλλιακή και εξωπραγματική εικόνα. Σαν η PontosVISA να μην είναι ένα επιχειρηματικό σχέδιο, αλλά μια κοινωφελής πατριωτική επιχείρηση, κάτι σαν τη Φιλική Εταιρεία, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις Ποντίων κυριών και δεσποινίδων, τις ποντιακές ομοσπονδίες κ.λπ.

Με τη βοήθεια του καλού μπλογκ Σαράντα Μήλα Κόκκινα, ανακαλύψαμε ότι από πίσω βρίσκονταν δύο οφσόρ εταιρείες.

1) Η εταιρεία “A.S. PONTOS FINANCE LTD” με έδρα την Κύπρο και


2) Η εταιρεία “DAYSTAR MANAGEMENT CORP” με έδρα στις Νήσους Μάρσαλ και συγκεκριμένα Ajeltake Road, Ajeltake Island, Majuro, Marsal Islans.”




Ευτυχώς, αυτή τη φορά ο οργανωμένος ποντιακός χώρος πήρε θέση. Οι ιθύνοντες δεν έκαναν το κορόιδο ούτε κάλυψαν την απόπειρα. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία και θα δημοσιεύσουμε προσεχώς…

Στη συζήτηση που ακολούθησε την αρχική μας δημοσίευση σχολίασαν αρκετοί.

Ενδιαφέρον είχε η άποψη του “Νοσφεράτου” που υποστήριξε ότι το εγχείρημα είναι αποτέλεσμα της ”εθνολαϊκιστικής” φιλολογίας που κάποιοι έχουν καλλιεργήσει στον ποντιακό χώρο. Ελπίζουμε στο μέλλον να αναπτύξει περισσότερο τη θέση του αυτή!



Μεταξύ αυτών που συνέβαλαν να κατανοήσουμε καλύτερα την προσπάθεια της PontosVisa, νομίζουμε ότι ήταν ο εξαιρετικός Ζωνιανίτης…

Δημοσιεύουμε τα σχόλια του, θέλοντας να τον ευχαριστήσουμε δημοσίως για τη συμβολή του αυτή στην ανάπτυξη του ποντιακού κινήματος !!!!

Σχόλια από τον Ζωνιανίτη

(στην αυθεντική τους μορφή μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ) :

1) Τι γίνεται με σας τους Πόντιους… Εσείς είστε χειρότεροι από μας! Εμείς χασισάκι του θεού καλλιεργούμε και δεν θέλουμε να σώσουμε κανένα. Ενώ εσείς “Πόντος ΒΙΖΑ“, κονόμες “νόμιμες” στ’ όνομα της πατρίδας, των ιερών και των οσίων.

2) Δε φταίμε εμείς οι Ζωνιανοί,
για όλα φταίει η φύση
εμεις πατάτες βάζαμε
και φύτρωνε χασίσι

Οι Πόντιοι οι ανάδελφοι
το έβρηκαν το κόλπο,
στις ΒΙΖιτες το έριξαν
με Σουμελάς τον τρόπο

3) Απ’ ότι βλέπω χαμός γίνεται στα ποντιακά: θεόσταλτοι (και θεομπαίχτες μάλλον), λαμόγια, εκμεταλλευτές, προστάτες, φασίστες, απαθείς, πατριδοκάπηλοι, μ@λ@κες (όπως ευγενικά το γράψατε)

4) Και αντί να κυνηγούν εσάς, κυνηγούν εμάς.Τί να πώ; “‘Αδικη κενωνία“, που θάλεγες και ο μέγας Στέλιος.

5) Α! ξέχασα και τα άλλα που έχετε (ίσως): πετρέλαια, οφσόρ εταιρείες, Κύπριους αλληλέγγυους, Άραβες επενδυτές που ονειρεύονται το “Νέον Φροντιστήριον Τραπεζούντος LTD” στη Θεσσαλονίκη κ.λπ.

6) Προσθέστε κάτι και σεις συν-σχολιαστές!

7) Πάντως για πόσο μαλάκες (σόρι) σας περνάνε οι πονηροί;

Καλή Χρονιά και με περισσότερο μυαλό …. σε όλους μας

Επίσης ένας, άλλος σχολιαστής με το ψευδώνυμο “Ζήτω ο ΠΟΝΤΟΣ” μας έκανε χοντρή πλάκα δημοσιεύοντας απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη του Νέου Φροντιστήριου Τραπεζούντος, που οι οφσόρ εταιρείες υποσχέθηκαν δι αντιπροσώπου να ιδρύσουν στη Θεσσαλονίκη από την προμήθεια της PontosVisa (μάλλον το εμπνεύστηκε από το υπ. αριθμ. 5 σχόλιο του Ζωνιανίτη):



” في مقال بعنوان “وحي الكلمات” نُشر في مجلة المجلة
كبرنا وكبرت آمالنا وتطلعاتنا .. نلنا كل شيء
نهلنا من العلم والمعرفة ما يفوق الوصف .. أصبحنا كالرجل تماما
نسوق السيارة , نسافر للخارج لوحدنا , نلبس البنطلون
أصبح لنا رصيد في البنك , ووصلنا إلى المناصب القيادية
و اختلطنا بالرجال ورأينا الرجل الذي أخافنا في طفولتنا
ثم …. الرجل كما هو …والمرأة غدت رجلا
تشرف على منـزلها ، وتربي أطفالها , و تأمر خدمها ”

(Από την ιδρυτική διακήρυξη:

Νέον Φροντιστήριον Τραπεζούντος LTD )"


....νοημάτων ζωής....συνέχεια....





Αν έχεις αναλάβει μια δύσκολη εργασία ανέθεσέ την σε έναν πολύ
τεμπέλη - θα βρει έναν ευκολότερο τρόπο να την κάνει.

....νοημάτων υπολογιστών....συνέχεια....




Το λανθάνειν ανθρώπινο , αλλά για να τα κάνεις τελείως θάλασσα
χρειάζεσαι και ηλεκτρονικό υπολογιστή.




ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ Νο.1-ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ.....





ΠΟΝΑΕΙ ΑΔΕΡΦΙΑ....ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΑΛΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΕΙ....ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΣΑΛΙΟ.....


Το πληθωριστικό σοκ, που απειλεί να πλήξει την χώρα μας, αναγκάζει την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας. Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται να ανακοινώσει ενδεικτικές τιμές σε μία σειρά από προϊόντα πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μπει «φρένο» στον πληθωρισμό, ο οποίος τραβά την ανηφόρα.

Ειδικότερα, το οικονομικό επιτελείο λαμβάνει ανησυχητικά μηνύματα για τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στα φαινόμενα εκτόξευσης των τιμών σε είδη, όπως το ψωμί (η τιμή του αυξήθηκε 14,9% μέσα σε ένα χρόνο τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα προχθεσινά στοιχεία της ΕΣΥΕ), τα ζυμαρικά (21,3%), τα όσπρια (10,4%) και φυσικά τα καύσιμα (26,7% στο πετρέλαιο θέρμανσης και 15,3% στα καύσιμα αυτοκινήτου).

Και ενώ αρχικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προσπάθησαν να αποσείσουν τις ευθύνες, «δείχνοντας» ως αιτία του κακού τις διεθνείς εξελίξεις και συγκεκριμένα στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των δημητριακών, τώρα ομολογεί εμμέσως ότι έχει μερίδιο και η εγχώρια κερδοσκοπία, την οποία και έχει αφήσει ανεξέλεγκτη.

Ο κρατικός αυτός τιμοκατάλογος βρίσκεται υπό επεξεργασία από το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει προϊόντα, όπως το ψωμί και το γάλα. Κορυφαία πηγή του οικονομικού επιτελείου, μάλιστα, υποστηρίζει πως το εν λόγω μέτρο έχει ως πρότυπο την ενδεικτική τιμή, που ισχύει στα μπουκαλάκια του νερού σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης (κυλικεία πλοίων) και που θεωρείται επιτυχημένο, αφού σχεδόν πουθενά δεν πωλείται το νερό σε υψηλότερη τιμή από τα 0,50 ευρώ.

Αυξήσεις – «ψίχουλα» στους μισθούς

Η «έκρηξη» του πληθωρισμού – σύμφωνα πάντα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης – δύναται να αντιμετωπιστεί με αυξήσεις – «ψίχουλα» στους μισθούς, στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στον δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να περιοριστούν σε αυξήσεις βασικών μισθών 3%, ενώ στις συντάξεις στο 4%. Όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει, ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας, ζήτησε «υπευθυνότητα», που υπολογίζεται σε αυξήσεις έως 5%, τις οποίες το οικονομικό επιτελείο θεωρεί συμβατές με την προσπάθεια συγκράτησης των τιμών. Στο μεταξύ, η ΓΣΕΕ έχει ζητήσει αυξήσεις 10,5% για το 2008........



πηγή : e-liberta.gr

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ Νο.2 - ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!




ΘΕΛΩ ΝΑ Τ' ΑΚΟΥΩ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ!!!
ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ!!!!




Πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων κάτω των 24 ετών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το ποσοστό ανεργίας των νέων στο τρίτο τρίμηνο του 2007 έφθασε το 22,6% με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατακτήσει ακόμα μία θλιβερή πρωτιά μεταξύ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ.


Προς επίρρωση των στοιχείων της Eurostat, έρχονται τα ευρήματα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ένας στους τέσσερις νέους κάτω των 24 ετών είναι άνεργος. Το ποσοστό ανεργίας αυξάνεται στις γυναίκες και στους αποφοίτους θεωρητικών σχολών.


Τα προγράμματα stage του ΟΑΕΔ δίνουν προσωρινή λύση και ευκαιρία στην κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η ανεργία μειώνεται, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, διότι όταν λήγουν τα προγράμματα οι συμμετέχοντες επιστρέφουν στην αβεβαιότητα.


Αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται πολλά κοινωνικά προβλήματα, καθώς οι νέοι, παρά τα προσόντα τους(συνήθως είναι πτυχιούχοι) δεν έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν τις ικανότητές τους. Αυτή η κατάσταση υπονομεύει όχι μόνο το μέλλον των ανέργων, αλλά και της κοινωνίας συνολικά, διότι η ανεργία βάζει φρένο στην ανάπτυξη και είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει κοινωνικές συγκρούσεις με άγνωστη έκβαση.


πηγή : news247.gr

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2008

Fashion victim….



ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ....

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 14χρονος, ο οποίος προκάλεσε πνιγμό στον εαυτό του ακολουθώντας οδηγίες από το διαδίκτυο.


Το περιστατικό συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου στο σπίτι του παππού του παιδιού σε χωριό της Πέλλας. Το παιδί είχε πάει στην τουαλέτα και επειδή άργησε να βγει, ο πατέρας του ανησύχησε, έσπασε την πόρτα και βρήκε το παιδί του κρεμασμένο με μια πετσέτα προσώπου, την οποία είχε στηρίξει σε μια μεταλλική κρεμάστρα.


Ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε πάθει ανακοπή και μερικές μέρες αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, το παιδί, λόγω της ανακοπής, έχει πάθει εγκεφαλική βλάβη και δεν μπορεί να γίνει ακόμη ασφαλής πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας του.


Οι γονείς του 14χρονου κατέθεσαν ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα. Σύμφωνα με την αστυνομία που εξετάζει τον υπολογιστή του παιδιού, είτε προσπάθησε να μιμηθεί κάποιο επικίνδυνο παιχνίδι του διαδικτύου, είτε καθοδηγούμενος από πληροφορίες από το ίντερνετ επιχείρησε να προκαλέσει ηδονή στον εαυτό του μέσω της ασφυξίας.


Το πραγματικά τραγικό περιστατικό αναμένεται να προκαλέσει και πάλι τις γνωστές επιθέσεις εναντίον του διαδικτύου. Επιθέσεις αφάνταστα βολικές, καθώς είναι καλύτερο να κατηγορούμε το διαδίκτυο παρά να ψάχνουμε για τις πραγματικές ευθύνες της κοινωνίας και φυσικά των γονιών. Εκτός αν ισχυρίζεται κανείς ότι είναι σωστό παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών να σερφάρουν ανεξέλεγκτα.


Επίσης, είναι πολλές οι περιπτώσεις που το διαδίκτυο έχει βοηθήσει πραγματικά, όπως τον Νοέμβριο του 2007 όταν ο αδερφός θύματος ασυνείδητου οδηγού έκανε έκκληση μέσω των Blogs, ώστε να βρεθεί ο δράστης. Ο οδηγός παραδόθηκε στην αστυνομία λίγες ημέρες μετά. Και υπάρχουν φυσικά και πολλά άλλα παραδείγματα που το διαδίκτυο έδωσε λύσεις ή προσέφερε καλές υπηρεσίες.


Επομένως, το αν το διαδίκτυο ωφελεί ή βλάπτει την κοινωνία, εξαρτάται από τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Αυτό καλό θα είναι να το θυμούνται όσοι βιάζονται να το δαιμονοποιήσουν με κάθε ευκαιρία.


πηγή : news247.gr

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2008

....νοημάτων ζωής....συνέχεια....




Για να καθαριστεί κάτι , πρέπει να βρωμίσει κάτι άλλο.

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2008

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ !

Free Image Hosting

ΤΟ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΣΤΑΣΗ «ΟΦΘΑΛΜΟ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ»
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΕΙΣ ΤΗ ΒΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΑ.

ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΡΕΒΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ.


ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2008

the lost bodies show....


on line το blog των φίλων της εναλλακτικής και underground σκηνής....
οι φίλοι των lost bodies και όχι μόνο...

the lost bodies blog!!!!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ...ΛΙΓΑ....


ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΗΣ "ΑΝΑΡΧΙΑΣ" ΤΩΝ 300
ΚΑΙ ΤΩΝ "ΔΙΚΩΝ" ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΤΑ...

Θάνατος 14χρονης από ναρκωτικά



Μία 14χρονη μαθήτρια άφησε την τελευταία της πνοή στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαίδας και σύμφωνα με την αστυνομία είχε κάνει χρήση ναρκωτικής ουσίας.

Τη νεαρή κοπέλα βρήκε χθες το απόγευμα σε κωματώδη κατάσταση στο δωμάτιο της, η μητέρα της και τη μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η 14χρονη κατέληξε και από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης αποκλείσθηκε η εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης, από τις έρευνες προέκυψε πως τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας ένας 32χρονος προμήθευσε την μαθήτρια με την ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα κοκαΐνη. Ο 32χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.


(Πηγή: ΑΠΕ)

Κυριακή, Ιανουαρίου 06, 2008

....νοημάτων ζωής....συνέχεια....





Αν κοιτάξει κανείς το πρόβλημά του από κοντά ,
θα διαπιστώσει ότι αποτελεί και αυτός μέρος του προβλήματος....



Καταναλω-τισμός...

Ο όρος καταναλωτισμός χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τάση της εξίσωσης της προσωπικής ευτυχίας με την απόκτηση υλικών αγαθών και την κατανάλωση.


Στην οικονομική επιστήμη, αφορά την πεποίθηση ότι η ελεύθερη επιλογή των καταναλωτών πρέπει να υπαγορεύει την οικονομική δομή μιας κοινωνίας. Στην ψυχολογία, αντιμετωπίζεται ως μία μορφή διανοητικής διαταραχής, που ωθεί τους πολίτες να καταναλώνουν υπερβολικά προκειμένου να αισθανθούν ευφορία.


Ο καταναλωτισμός είναι σύμπτωμα κυρίως του 20ού αιώνα, που άνθισε υπό την επίδραση του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί η φιλοσοφία "ξεπερνώντας τον καταναλωτισμό", η οποία τον εκλαμβάνει ως μια μορφή εθισμού που επιδέχεται ίασης. Υπάρχει ωστόσο και η αντίθετη άποψη, που υποστηρίζει ότι η προσπάθεια ορισμένων να θέσουν όρια στο τι καταναλώνουν οι υπόλοιποι ουσιαστικά αποτελεί μια μορφή απολυταρχισμού.


Το "καταναλώνω άρα υπάρχω" για ορισμένους πολίτες αναπτυγμένων χωρών αποτελεί μονόδρομο. Δίνει νόημα στην ύπαρξή τους και τους βοηθά να αυτοπροσδιοριστούν. Παραμένει όμως προκλητικά αδιάφορη η στάση τους απέναντι στους υπόλοιπους πολίτες του ίδιου κόσμου, που με δυσκολία εξασφαλίζουν τον επιούσιο ή ούτε καν τον εξασφαλίζουν. Οι έρευνες δείχνουν ότι αν οι αναπτυγμένες χώρες συνεχίσουν να καταναλώνουν με τους ίδιους-διαρκώς αυξανόμενους -ρυθμούς, στο κοντινό μέλλον θα εξαντληθούν τα αγαθά του πλανήτη.


Ίσως λοιπόν η ευδαιμονία όλων να βρίσκεται στην ισορροπία. Διότι είναι δύσκολο να αντισταθείς στις εκπτώσεις-μέρες που έρχονται -αλλά είναι εξίσου εύκολο να παραχωρήσεις είδη που δεν χρησιμοποιείς πια σε εκείνους που τα χρειάζονται και θα τα εκτιμήσουν δεόντως.




πηγή : news247.gr

Σάββατο, Ιανουαρίου 05, 2008

Παρασκευή, Ιανουαρίου 04, 2008


Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να ζει κανείς πραγματικά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά και μόνο υπάρχουν….

ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2008

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ....."Εκτός ελέγχου" ο προϋπολογισμός........




Αυξημένο κατά 45,2% παρουσιάζεται το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο 11μηνο καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανήλθε στα 9.704 εκατ. €, από 6.684 εκατ.€.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, η εκτέλεση του προϋπολογισμού βρίσκεται στον αέρα, με τον Δεκέμβριο να αναδεικνύεται στον κρισιμότερο μήνα του έτους για τα δημόσια οικονομικά.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ότι: "Η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη απέναντι στις αβεβαιότητες της παγκόσμιας οικονομίας".

Η αύξηση του ελλείμματος οφείλεται, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο, σε μη τακτικά έσοδα του 2006, ύψους 672 εκατ. ευρώ, που δεν επαναλαμβάνονται στον φετινό προϋπολογισμό, στις αυξημένες επιστροφές φόρων, σε αυξημένες δαπάνες κάτα 1,1 δις ευρώ, που αφορούν σε έργα του Γ’ ΚΠΣ, και σε πληρωμή 803 εκατ. €, που το Διαιτητικό Δικαστήριο επέβαλε στο Δημόσιο για την επίλυση διαφορών με την Ολυμπιακή Αεροπορία.


πηγή : cosmo.gr


την κάτσαμε την βάρκα αδέρφια...

λές...?



οι άνθρωποι διαφέρουν από αυτό που δείχνουν
και μοιάζουν σε αυτό που κρύβουν


ΠΟΛ ΒΑΛΕΡΙ